slot iklan leadboard

Bagaimanakah Terciptanya Vending Mesin @ Mesin Layan Diri

slot iklan atas

Rujukan yang terawal yang diketahui untuk vending machine atau mesin layan diri ialah dari hasil kerja Hero dari Alexandria, seorang jurutera Yunani abad pertama AD dan ahli matematik. Vending machine atau mesin layan diri itu menerima duit syiling dan kemudian mengeluarkan air suci. Apabila duit syiling itu didepositkan, ia jatuh ke atas kuali yang melekat pada tuil. Tuil membuka injap yang membolehkan aliran air keluar. Kuali akan terus dicondongkan dengan berat duit syiling sehingga syiling tersebut jatuh seterusnya menyebabkan titik pengimbang secara automatik mengangkat kembali tuil dan menutup injap vending machine atau mesin layan diri.

Vending machine atau mesin layan diri yang dikendalikan dengan duit syiling yang menjual tembakau beroperasi seawal 1615 di kedai minum di England. Vending machine atau mesin layan diri ini adalah mudah alih dan diperbuat daripada tembaga. Seorang penjual buku Inggeris, Richard Carlile, mencipta satu vending machine atau mesin layan diri yang menjual akhbar  untuk penyebaran kerja yang dilarang pada tahun 1822. Simeon Denham telah dianugerahkan British Paten no. 706 untuk vending machine atau mesin layan diri yang menjual setem beliau pada tahun 1867, mesin penjual automatik sepenuhnya yang pertama.

Vending machine atau mesin layan diri moden pertama yang dikendalikan dengan syiling telah diperkenalkan di London, England pada awal 1880-an, yang menjual poskad. Vending machine atau mesin layan diri ini telah dicipta oleh Percival Everitt pada tahun 1883 dan tidak lama kemudian dipasang secara meluas di stesen-stesen kereta api dan pejabat pos yang menjual sampul surat, poskad, dan kertas nota. Syarikat Sweetmeat Automatic Delivery ini ditubuhkan pada tahun 1887 di England sebagai syarikat pertama yang berurusan terutamanya dengan pemasangan dan penyelenggaraan mesin layan diri. Vending machine atau mesin layan diri pertama di Amerika Syarikat telah dibina pada tahun 1888 oleh Syarikat Thomas Adams Gum, vending machine atau mesin layan diri yang menjual gula-gula getah di platform kereta api New York City. Idea untuk menambah fungsi permainan untuk vending machine atau mesin layan diri ini dilihat sebagai insentif tambahan untuk pelanggan terhasil pada tahun 1897 apabila Pulver Manufacturing Company menambah fungsi lain pada vending machine atau mesin layan diri, yang akan bergerak apabila seseorang membeli beberapa gula-gula dari mesin mereka. Idea ini melahirkan alat mekanikal jenis baru yang dikenali sebagai “stimulator perdagangan”.

slot iklan bawah

facebook.com/VendingExpert

Sebarang Pertanyaan Mengenai Vending Machine Atau Mesin Layan Diri Anda Bolehlah :-

wp69b3df95

Apa Lagi Jom PM Kami di “Kenshou Vending” Malaysia No.1 Vending Machine Operator & Supplier Sejak Tahun 2009 Kami Juga Membekalkan ;-

  1. Vending Machine Cup H0t & Cold Drink RM1 Secawan
  2. Vending Machine Kerusi Urut , RM1 = 3 Minit Urut
  3. Vending Mesin Air Tin Sejuk, ( Boleh Jual Pelbagai Air Tin & Botol )
  4. Vending Mesin Washing Machine ( Dobi layan diri mampumilik )
  5. Vending Mesin Air Tapisan ( Mesin Jual Air Tapisan Jual 10 sen = 1 Liter )

WhatApps HotlineTo Kenshou Vending Crew : Nazmi   010 231 7188

HQ kami di Pusat Perdagangan Plaza Azalea, Persiaran Bandaraya , 40000, Shah Alam, Selangor( Sila Set Appointment Dengan Crew Kami Terlebih Dahulu )

Showroom & Kilang Di: Kenshou Vending Supplies,Block Suria AIndustrial Lot, Jalan TBP 1,Off Jalan Batu 3 Lama,47500 Subang Jaya, Selangor ( Bersebelahan Kilang Gula CSR Batu 3, Waze je copy link ni https://waze.to/lr/hw281qyxtn )

Atau Pilih Mesin Layan Diri Anda Disini .. Klik link ini :-  http://bit.ly/1KhmoK1

Tak sabar nak tahu , Nak Quotation Cepat! Special  Promo! Dapatkan Katalog klik di link inihttp://goo.gl/NRTGTM

Lalau nak PM kami Di facebook  Kami klik Link ini Facebook.com/vendingexpert atau link http://m.me/VendingExpert

slot iklan bawah
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments