slot iklan leadboard

Bolehkah Buat Duit Dengan Vending Machine @ Mesin Layan Diri

slot iklan atas

Bolehkah Buat Duit Dengan Vending Machine @ Mesin Layan Diri

Iklan banyak menyatakan : “ buat RM 800 dalam hanya seminggu dalam bisnes vending machine mesin layan diri!” “ Jana duit sambil anda tidur!” namun ia kedengaran seperti tidak betul. Bolehkah vending machine mesin layan diri menjadi satu medium untuk jana duit dengan cepat dan mudah?

Kajian menunjukkan bahawa 18 % daripada pemilik vending machine mesin layan diri menjana antara RM 1,000,000 hingga RM 5,000,000 dalam setahun. Namun harus diingati bahawa, semakin bisnes yang baik, makin ramai orang yang ambil kesempatan untuk menipu. Anda harus menghubungi pembekal vending machine mesin layan diri yang berpotensi dan berpengalaman.

slot iklan bawah

Ini adalah sedikit rahsia untuk menceburi bisnes vending machine mesin layan diri dengan selamat dan menguntungkan.

 • Tentukan pilihan vending machine mesin layan diri anda. Banyak vending machine mesin layan diri diisi dengan minuman dan snek. Vending machine mesin layan diri yang lain tertumpu kepada aiskrim, popcorn, rokok, VCD, atau peralatan persendirian. Sesetengah vending machine mesin layan diri mengeluarkan produk secara individu manakala vending machine mesin layan diri yang lain mengeluarkan produk secara banyak seperti gula-gula dan gumball.
 • Dapatkan kebenaran. Dalam sesetengah negara, anda memerlukan permit jualan untuk mengoperasi vending machine mesin layan diri, dan ada yang meminta anda untuk membayar cukai jualan dari vending machine mesin layan diri. Namun di Malaysia, anda hanya memerlukan kebenaran daripada pemilik lokasi untuk meletakkan vending machine mesin layan diri.
 • Beli vending machine mesin layan diri. Tentukan sama ada anda mahukan yang baru atau ‘refurbished’. Harga boleh menjadi pelbagai, harga untuk vending machine mesin layan diri yang baru mungkin dalam belasan ribu manakala harga untuk vending machine mesin layan diri yang dah digunapakai mungkin ratusan kurang daripada harga yang baru. Sentiasa ingat bahawa semua vending machine mesin layan diri boleh rosak, maka anda perlu mengupah seseorang untuk servis atau anda boleh belajar servis vending machine mesin layan diri anda sendiri.
 • Beli atau sewa lori. Bergantung kepada berapa besar operasi anda, anda memerlukan van, atau truck yang khusus untuk mengangkut vending machine mesin layan diri. Harga sewaan mungkin dalam RM 800 sehari. Namun di Kenshou Vending Machine, anda tidak perlu risaukan pengangkutan kerana kami sendiri akan menghantar dan memasang vending machine mesin layan diri anda.
 • Cari pembekal produk jualan anda. Anda boleh membeli produk secara pukal. Untuk mendapatkan produk dengan harga terendah, anda boleh membeli pukal di gedung borong yang berdekatan anda.
 • Dapatkan satu atau dua lokasi. Di mana anda akan letakkan vending machine mesin layan diri anda akan menentukan kejayaan jualan vending machine mesin layan diri anda. Pastikan lokasi sebelum berbincang dengan pemilik. Cari lokasi yang ramai orang, seperti lapangan terbang, lot parking, shopping mall, bangunan pejabat, kaunter menunggu, dan lain-lain. Setelah anda memilih lokasi, bincang dengan pemilik untuk dapatkan kebenaran. Sesetengah pemilik vending machine mesin layan diri menetapkan sewa dengan harga yang tertentu. Dan ada juga yang membuat “profit sharing” yang mana pemilik vending machine mendapat peratusan yang lebih tinggi daripada pemilik lokasi. Pastikan anda menandatangani kontrak atau perjanjian dengan pemilik lokasi tersebut untuk kemudahan anda pada masa akan datang.
 • Servis vending machine mesin layan diri anda. setelah vending machine mesin layan diri anda diletakkan di lokasi pilihan, menjadi tanggungjawab anda untuk memastikan ianya bersih, beroperasi dengan lancar dari segi teknikal dan produk. Anda boleh melawat vending machine mesin layan diri anda sekali setiap minggu. Namun jika vending machine mesin layan diri anda mendapat sambutan yang tinggi, jualan anda cepat habis, anda perlu lebih kerap melawat vending machine mesin layan diri anda.

Sudah pasti dengan sedikit usaha, strategi yang betul anda akan menjadi usahawan vending machine mesin layan diri yang berjaya.

Sebarang Pertanyaan Mengenai Vending Machine Atau Mesin Layan Diri Anda Bolehlah :-

wp69b3df95

Apa Lagi Jom PM Kami di “Kenshou Vending” Malaysia No.1 Vending Machine Operator & Supplier Sejak Tahun 2009 Kami Juga Membekalkan ;-

 1. Vending Machine Cup H0t & Cold Drink RM1 Secawan
 2. Vending Machine Kerusi Urut , RM1 = 3 Minit Urut
 3. Vending Mesin Air Tin Sejuk, ( Boleh Jual Pelbagai Air Tin & Botol )
 4. Vending Mesin Washing Machine ( Dobi layan diri mampumilik )
 5. Vending Mesin Air Tapisan ( Mesin Jual Air Tapisan Jual 10 sen = 1 Liter )

WhatApps HotlineTo Kenshou Vending Crew : Nazmi   010 231 7188

HQ kami di Pusat Perdagangan Plaza Azalea, Persiaran Bandaraya , 40000, Shah Alam, Selangor( Sila Set Appointment Dengan Crew Kami Terlebih Dahulu )

Showroom & Kilang Di: Kenshou Vending Supplies,Block Suria AIndustrial Lot, Jalan TBP 1,Off Jalan Batu 3 Lama,47500 Subang Jaya, Selangor ( Bersebelahan Kilang Gula CSR Batu 3, Waze je copy link ni https://waze.to/lr/hw281qyxtn )

Atau Pilih Mesin Layan Diri Anda Disini .. Klik link ini :-  http://bit.ly/1KhmoK1

Tak sabar nak tahu , Nak Quotation Cepat! Special  Promo! Dapatkan Katalog klik di link inihttp://goo.gl/NRTGTM

Lalau nak PM kami Di facebook  Kami klik Link ini Facebook.com/vendingexpert atau link http://m.me/VendingExpert

slot iklan bawah
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments