slot iklan leadboard

Strategi Meletopkan Jualan Di Vending Machine @ Mesin Layan Diri Anda

slot iklan atas

Rahsia Melariskan Perniagaan Vending Machine @ Mesin Layan Diri

Pernigaan vending machine mesin layan diri perlukan strategi dan plan yang betul dan sesuai. Tanpa strategi yang betul, anda mungkin mengalami hasil kutipan vending machine mesin layan diri yang kurang dan mungkin hanya sekadar mampu membayar sewa lokasi tersebut sekaligus menyebabkan anda kerugian. Banyak strategi yang boleh anda guna dan cuba untuk menjadikan perniagaan vending machine mesin layan diri anda mendapat hasil pulangan lumayan. Anda harus tahu bahawa keuntungan perniagaan vending machine mesin layan diri banyak bergantung kepada lokasi mesin layan diri anda.

Maka, lokasi adalah segalanya dalam perniagaan vending machine mesin layan diri. Saya akan senaraikan 10 tips yang mungkin akan membantu anda yang ingin memulakan perniagaan vending machine mesin layan diri.

slot iklan bawah
 1. Pilih lokasi yang beroperasi dalam waktu panjang sekurangnya 12 jam. Sebaiknya 24 jam kerana lebih panjang waktu operasi, lebih ramai orang akan melanggan vending machine mesin layan diri anda dan akan lebih untung anda dapat berbanding lokasi yang beroperasi 12 jam.
 2. Lokasi atau kawasan orang menunggu. Sebagai contoh, hentian bas, kaunter menunggu, carwash, dobi layan diri, dan sebagainya.
 3. Lokasi yang bersih dan selesa, supaya vending machine mesin layan diri anda tidak mudah kotor dan sekaligus pelanggan berasa selesa dan senang untuk menggunakan vending machine mesin layan diri anda.
 4. Letak kadar sewa bulanan yang rendah kepada pemilik lokasi vending machine mesin layan diri anda. Hal ini penting kerana dapat mengurangkan kos operasi dan memaksimumkan keuntungan bulanan darrpada vending machine mesin layan diri anda.
 5. Jika anda ragu-ragu sama ada lokasi yang anda ingin tempatkan vending machine mesin layan diri anda itu boleh mendatangkan keuntungan atau sebaliknya, anda disyorkan untukmembuat profit sharing dengan owner. Ini bagi mengelakkan risiko sekiranya keuntungan bulanan tidak mampu untuk membayar sewa bulan. Dengan profit Sharing, jika anda untung , onwer lokasi pun akan untung dan kalau anda rugi , onwer lokasi pun akan rugi. Contohnya anda letak vending machine mesin layan diri anda di lokasi A dan anda membuat perjanjian dengan owner bahawa keuntungan setiap bulan akan diberikan sebanyak 80% kepada anda dan 20% kepada owner tersebut. Sebaik-baik letakkan profit sharing yang keuntungan setiap bulan kepada anda melebihi 80 % untuk anda sebagai pemilik vending machine mesin layan diri. Jadi, Profit sharing ini adalah pilihan yang terbaik jika anda ragu akan tempat yang anda ingin letakkan vending machine mesin layan diri anda.
 6. Tempatkan vending machine mesin layan diri anda dikawasan yang orang ramai lalu lalang,ini bagi memudahkan pelanggan untuk melihat dan sekaligus membeli produk atau servis daripada vending machine mesin layan diri anda
 7. Kawasan yang berdekatan dengan kemudahan awam. Kawasan yang berdekatan dengan kemudahan awam seperti tandas, surau, masjid, klinik, ATM dan sebagainya sangat membantu dari segi hasil kutipan. Hal ini kerana setiap kali orang yang ramai mengunakan kemudahan awam tersebut secara tidak langsung akan terserempak dengan vending machine mesin layan diri anda.
 8. Rekodkan setiap hasil kutipan setiap mingguatau sebulan bagi mengetahui kadar keuntungan untuk sesuatu vending machine mesin layan diri anda.
 9. Pastikan keuntungan vending machine mesin layan diri anda sekurang-kurangnya 2 kali ganda dari kos pembayaran sewa setiap bulan. Katakan keuntungan setiap bulan RM 800 sewa sebulan RM 100. So, keuntungan sebulan RM 700 bermakna  7 kali ganda dari bayaran sewa bulanan.
 10. Jika lokasi vending machine mesin layan diri anda kurang mendapat sambutandan membawa kerugian kepada anda. Anda perlu mencari lokasi yang lain. Ini amatlah penting bagi mengelak kerugian yang berterusan kepada perniagaan vending machine mesin layan diri anda.

Sebarang Pertanyaan Mengenai Vending Machine Atau Mesin Layan Diri Anda Bolehlah :-

wp69b3df95

Apa Lagi Jom PM Kami di “Kenshou Vending” Malaysia No.1 Vending Machine Operator & Supplier Sejak Tahun 2009 Kami Juga Membekalkan ;-

 1. Vending Machine Cup H0t & Cold Drink RM1 Secawan
 2. Vending Machine Kerusi Urut , RM1 = 3 Minit Urut
 3. Vending Mesin Air Tin Sejuk, ( Boleh Jual Pelbagai Air Tin & Botol )
 4. Vending Mesin Washing Machine ( Dobi layan diri mampumilik )
 5. Vending Mesin Air Tapisan ( Mesin Jual Air Tapisan Jual 10 sen = 1 Liter )

WhatApps HotlineTo Kenshou Vending Crew : Nazmi   010 231 7188

HQ kami di Pusat Perdagangan Plaza Azalea, Persiaran Bandaraya , 40000, Shah Alam, Selangor( Sila Set Appointment Dengan Crew Kami Terlebih Dahulu )

Showroom & Kilang Di: Kenshou Vending Supplies,Block Suria AIndustrial Lot, Jalan TBP 1,Off Jalan Batu 3 Lama,47500 Subang Jaya, Selangor ( Bersebelahan Kilang Gula CSR Batu 3, Waze je copy link ni https://waze.to/lr/hw281qyxtn )

Atau Pilih Mesin Layan Diri Anda Disini .. Klik link ini :-  http://bit.ly/1KhmoK1

Tak sabar nak tahu , Nak Quotation Cepat! Special  Promo! Dapatkan Katalog klik di link inihttp://goo.gl/NRTGTM

Lalau nak PM kami Di facebook  Kami klik Link ini Facebook.com/vendingexpert atau link http://m.me/VendingExpert

slot iklan bawah
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments